Инспектори начело с министър на проверки по ресторанти в Морската

Инспектори начело с министър на проверки по ресторанти в Морската - E-Burgas.com

Проверките на Главна дирекция "Инспекция по труда" стартираха от емблематична за Бургас бирария

Проверяващи от Инспекцията по труда в Бургас начело с ресорния министър Зорница Русинова инспектираха две от заведенията за хранене в Морската градина на Бургас. Успоредно проверки стартираха още 7 екипа на дирекцията из туристически обекти в Морския град.

Основно се проверява в какви условия работят служителите и дали имат на трудови договори, както и спазва ли се работното време.

По информация на министър Русинова това са и най-честите нарушения от страна на работодателите. „От началото на годината досега са извършени общо 300 проверки. Това , което сме установили с актове на ГИТ са 11 милиона закъснели плащания към служителите.

Над 8 млн са изплатените средства към служителите след намесата на ГИТ. За цялата минала година размерът на общите актове , които са наложени заради неизплатени задължения са над 47 млн лева. Благодарение на нашата работа 26-27 млн.лв. са възстановени и изплатени заплатите на хората“, каза ресорният министър. Русинова допълни, че проверките ще продължат през целия летен сезон, като вниманието ще е насочено най-вече в курортите.

Галерия
Коментари

Още от последните новини