Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна

Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна - E-Burgas.com

При извършена рутинна проверка и наблюдение на яз. „Мандра“, служители на РК Бургас установиха поставени в работно положение 7 бр. мрежи с обща дължина 350 м. Уловът в тях на риба от вида платика 10 кг е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са иззети за унищожение. Проверките продължават.

След подадени два сигнала на тел. 112 за поставени мрежи във водите на яз. „Мандра“, служители на РК Бургас извършиха незабавна проверка с патрулна лодка ИАРА 29 на посочените в сигналите места. В хода на проверките от водата са извадени общо 9 бр. мрежи с обща дължина 450м. Рибата, 30 кг от вида сребриста каракуда, е дарена на Зоопарк Бургас за храна на осиновените от ИАРА пеликани и щъркели и всички рибоядни животни. ИАРА изказва благодарност на лицето, подало сигнала, за съдействието и проявената гражданска позиция.

След подаден сигнал от любители риболовци на тел.112 за поставени мрежи във водите на яз. „Тича“, инспектори на РК Шумен извършиха незабавна проверка на посоченото в сигнала място. В района на село Маломир са открити и извадени от водата 4 броя хрилни мрежи. При последвал обход и наблюдение на язовира, в района на село Кьолмен са открити още 4 броя мрежи. Иззети са общо 480 метра мрежи. Част от уловената риба - 10 кг жива риба е върната обратно във водата, а 20 кг риба от вида каракуда и платика е дарена но Защитено Жилище в град Смядово. Проверките продължават.

След извършена рутинна проверка и продължително наблюдение с термокамера на яз. „Йовковци“, служители на РК Габрово установиха нарушители извършващи нерегламентиран стопански риболов с мрежи. Всички уреди и средства, послужили за извършване на административното деяние са иззети - надуваема лодка с гребла и 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 200 м. Уловената риба от вида шаран, сом, амур, каракуда с тегло 142 кг е освободена и върната обратно във водата. На лицата са съставени 2 бр. АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

След получен сигнал на тел. 112 от любители риболовци, инспектори от РК Сливен със съдействието на служители от РУ Гурково, установиха и заловиха  две лица, които превозват мрежи тип „сетка“ с обща дължина 160 м с улов в тях. На нарушителите са съставени два броя АУАН, мрежите са иззети, а рибата от вида шаран, бяла риба, речен костур и сребриста каракуда, с общо тегло 21.100 кг е освободена и върната жива във водите на яз. „Жребчево“. ИАРА изказва благодарност за съдействието и проявения професионализъм на служителите на МВР.

В началото на седмицата, служители от сектор РК Добрич извършиха зарибяване на яз. „Залдапа“, намиращ се в село Абрит, област Добрич. По време на акцията във водите на водоема бяха пуснати 1030 кг. риба от вида шаран с приблизително тегло 2 кг.

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Акция в столицата срещу компания за криптовалута Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки)
Тагове
иара акция
Коментари

Още от последните новини