Инициатива на Областна управа събра 5 000 лв. с благотворителна цел (Снимки)

Инициатива на Областна управа събра 5 000 лв. с благотворителна цел (Снимки) - E-Burgas.com

Събраните средства отиват по сметка на 5-годишния Криси, който се нуждае от присаждане на стволови клетки

Близо 5000 лв. бяха събрани за лечението на 5-годишния Кристиян Стоянов от балетния спектакъл „Спящата красавица". Благотворителното събитие се проведе със съдействието на директора на Държавна опера Бургас и целия творчески колектив под патронажа на областния управител проф. Мария Нейкова. Средствата, събрани в урните, разположени на различни места в сградата на операта, ще подпомогнат родителите на Криси да съберат сумата, необходима за скъпоструващото му лечение за присаждане на стволови клетки. Това е поредната благотворителна инициатива на Нейкова, свързана с Криси.

„Като Криси има още много деца, за които шансът за щастливо детство и живот, е с условие заради скъпоструващо лечение, което родителите рядко могат да си позволят и търсят помощ от обществото. Благодаря на публиката, посетила балетния спектакъл, на общините Бургас, Айтос, Приморско и Созопол, както и на Пристанище Бургас за това, че станаха съпричастни към съдбата на Криси“, каза Мария Нейкова и допълни, че нейните благотворителни инициативи ще продължат и в посока за подпомагане и на други социални каузи.

С балетната феерия по музика на П. И. Чайковски изкуството доказа за пореден път, че би могло успешно да бъде подчинено и на благородна социална кауза.

Балетният спектакъл е малка част от инициативите на областния управител за подпомагане лечението на малкия Криси, който се нуждае от лечение със стволови клетки в чужбина. Сумата, която родителите трябва да осигурят, за да спасят детето си, е над 120 000 лв. и е непосилна за тях. До сега са събрани около 70 000 лв. с подкрепата, както на институции, предприятия, така и на много приятели на семейството и добри хора, които са припознали борбата за живот на Криси като своя кауза.

„С езика на изкуството бургаската културна институция ще продължава да помага за реализирането на подобни каузи“, каза директорът на Бургаската опера Александър Текелиев.

Дарителската сметка на Криси е BG09UNCR70001524427173 - Кристиян Стоянов.

Галерия
Свързани статии
Бургас се обединява в помощ на Христо, подкрепете го на концерт на 3 април Бургаски доброволци молят за помощ за лечението на три кученца Хора с добри сърца помогнаха на Ваня Димитрова, нужни са още средства за лечението в Германия на 15 февруари Победителка в "Мисис Бургас" се нуждае от Вашата помощ в борбата си с тежка болест Ученици от СУ "Петко Росен" събраха средства за дом за стари хора с коледен базар Ученици от Несебър събраха 1745 лв. в благотворителен базар Слънчевата Кристин от Бургас мечтае да проходи и се нуждае от вашата подкрепа Областният управител Мария Нейкова посвети рождения си ден на благотворителна кауза (Снимки) Творци подкрепят благотворително екипа на БАН за българската ваксина Спортисти от Поморие с благотворителна инициатива за малката Велина от Бургас
Тагове
благотворителност
Коментари

Още от последните новини