Именити бургазлии с видеопоздрави в паузите на виртуалната никулденска програма

Именити бургазлии с видеопоздрави в паузите на виртуалната никулденска програма  - E-Burgas.com

Те са талантливи, известни, успели, умни, амбициозни... Но наред с това безкрайно обичат родния Бургас и с удоволствие се съгласиха да поздравят своите съграждани по случай Никулден. Така че утре в информационните канали на кмета Николов и Общината в социалните мрежи ще бъдат публикувани 16 емоционални видеа. Това ще се случва в паузите между традиционните събития, които присъстват задължително в празничната програма за 6 декември.

Във видеата ще чуете емоционални думи от 70 именити бургазлии на всякаква възраст, както и от няколко известни приятели на града. Сред тях има музиканти, шеф готвачи, художници, преподаватели, филмови дейци, писатели, актьори, лекари, талантливи деца и др.

"Златната снимка" на имениците тази година представлява 6-минутно видео с музикален фон, включващо фотографиите, които ни изпратихте през изминалите дни. Очаквайте го в социалните мрежи след 13 часа.

Утре ще можете да гледате в ранния следобед също така четири специално подготвени кратки филмчета, посветени на Никулден:

* Млади бургаски творци четат литературни произведения.

* Филм за Галерия "Баев", от който ще научите много за постоянната експозиция, посветена на художника Георги Баев, а също и за неговата личност.

* Филм за Регионален исторически музей - той ще ви запознае с най-интересните находки от тази година, които удължават историята на Бургас чак до времето преди Исус.

* Филм за Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" - той ще ви разходи из иконната зала на галерията с най-ценните й експонати. Ще узнаете и за четирите картини от Владимир Димитров - Майстора, които се съхраняват там.

Отново онлайн ще разберете кой е бургаският Художник на 2020-а година.

И за финал - с много въображение и вдъхновение беше предварително заснет и нестандартно монтиран никулденският онлайн концерт. В него ще чуете любими бургаски песни от любими бургаски изпълнители от няколко поколения.

* Всичко изброено можете да гледате във ФБ страниците на кмета Димитър Николов и на Община Бургас  както и в Инстаграм профила на градоначалника.

Свързани статии
Никулденски турнир по конен спорт ще зарадва жители и гости на Бургас Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Най-красивата елха светна в Бургас (Снимки) Бургазлии за пример отново бяха отличени на Никулден (Снимки)
Тагове
никулден поздрав празник
Коментари