Идеята за голям парк в "Меден рудник" отново е на дневен ред

Идеята за голям парк в

Вече има определен терен от 16 декара, където трябва да бъде изграден спортен комплекс и зона за отдих

Позабраванета в последните няколко години идея за голям парк в Меден рудник" отново е на дневен ред. Това стана ясно по време на общественото обсъждане за Бюджет 2018 в най-големия бургаски комплекс тази вечер. 

Вече е предвиден и терен, на който да бъде разположен новия парк. Той с големина около 16 декара и се намира след Битака изхода на "Меден рудник" в посока Твърдица. Там трябва да се изградят спортни игрища и зона за отдих. Този парк трябва да удовлетвори нуждите на жителите на комплекса съвременно пространство за почивка и забавления, тъй като в момента такава зона там липсва, като се изключат част от облагородените междублокови пространства. Проектът за парка е готов, но ще се търси финансиране и най-вероятно към неговата реализация ще може да се пристъпи едва най-рано през следващата година. 

В същото време стана ясно, че община Бургас се е отказала окончателно от старата идея за парк "Преливниците" до Мандренското езеро, а теренът там ще се развива като индустриална зона. Идеята е там да се разшири логистичня парк, към който имало сериозен интерес от страна на инвеститори. 

*Още акценти от общественото обсъждане на Бюджет 2018 в "Меден рудник" очаквайте утре в e-Burags.com!

Коментари

Още от последните новини