ИАРА погна любители рибари на язовир Порой, наложи се да идва и полиция

ИАРА погна любители рибари на язовир Порой, наложи се да идва и полиция - E-Burgas.com

Един от нарушителите е опитал да из избяга с автомобила си

Два екипа на инспектори от „РК“ Бургас извършиха проверка и наблюдение на язовир Порой за спазване правилата за извършване на любителски риболов през уикенда.  В хода на проверката, на опашката на язовира от страната на село Порой са установени две лица, които са извършвали риболов без да притежават билети. На същите са съставени два акта за административно нарушение. 

Други две лица са заловени да извършват риболов със забранени маломерни мрежени уреди тип „парашут“. На едно от лицата е съставен акт за извършване на любителски риболов със забранени риболовни уреди, средства и приспособления. При другото лице е установен и улов на риба 12,450 кг. от вида сребриста каракуда, който значително надвишава допустимото количество позволено при извършване на любителски риболов.

В хода на проверката същото това лице се опитва да възпрепятства проверката на контролните органи на ИАРА, като хвърля риболовния уред във водите на язовира и бяга от мястото на нарушението с личния си автомобил. За този акт на нарушителя бяха уведомени служителите на МВР. След тяхната бърза реакция и съдействие, нарушителят беше открит и върнат на мястото на нарушението. Съставени са му дв акта за нарушение. 

ИАРА призовава, с цел опазване на рибния ресур, любителите риболовци да спазват правилата за извършване на любителски риболов.

 

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Пети ден без след от рибарите в Бургас Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки)
Тагове
ИАРА язовир Порой рибари
Коментари