Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове

Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове - E-Burgas.com

Над 10 обекта за добив на дървесина в района на Регионална дирекция по горите-Бургас за последната седмица. Проверени са също  61 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина, 22 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, риболовци,  ловци и физически лица. За установени нарушения са съставени 2 акта. 

Спряната, по сигнал в социалните мрежи сеч в  дърводобивни обекти в землищата на с. Резово,  след извършена проверка бе възстановена. Извършва се планирана сеч, като се извежда възобновителна лесовъдска намеса, която да осигури необходимото за създаване на ново поколение гора. Установи се, че насажденията са в добро състояние, има достатъчно подраст, маркирането в дърводобивния обект е съобразено с изискванията на предвидените сечи, извозните пътища са очертани на терена и са в съответствие с изготвените технологични планове, повалената дървесина е усвоена и изнесена на временни складове, има поставени информационни табели. Всички необходими документи са отразени и качени в интернет базираната информационна система на Изпълнителна агенция по горите. 

Друга проверка в района на с. Фазаново, отново свързана със сигнал в медиите, установи, че има несъответствие на маркирането с изискването на Наредбата за сечите в горите.  Със заповед на директора на РДГ Бургас са обезсилени позволителните за сеч на проверените отдели, както и предписания за отстраняване на констатираните пропуски.

Екипи от горски инспектори и експерти при РДГ Бургас продължават да извършват засилени проверки в района.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини