Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове

Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове - E-Burgas.com

Над 10 обекта за добив на дървесина в района на Регионална дирекция по горите-Бургас за последната седмица. Проверени са също  61 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина, 22 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, риболовци,  ловци и физически лица. За установени нарушения са съставени 2 акта. 

Спряната, по сигнал в социалните мрежи сеч в  дърводобивни обекти в землищата на с. Резово,  след извършена проверка бе възстановена. Извършва се планирана сеч, като се извежда възобновителна лесовъдска намеса, която да осигури необходимото за създаване на ново поколение гора. Установи се, че насажденията са в добро състояние, има достатъчно подраст, маркирането в дърводобивния обект е съобразено с изискванията на предвидените сечи, извозните пътища са очертани на терена и са в съответствие с изготвените технологични планове, повалената дървесина е усвоена и изнесена на временни складове, има поставени информационни табели. Всички необходими документи са отразени и качени в интернет базираната информационна система на Изпълнителна агенция по горите. 

Друга проверка в района на с. Фазаново, отново свързана със сигнал в медиите, установи, че има несъответствие на маркирането с изискването на Наредбата за сечите в горите.  Със заповед на директора на РДГ Бургас са обезсилени позволителните за сеч на проверените отдели, както и предписания за отстраняване на констатираните пропуски.

Екипи от горски инспектори и експерти при РДГ Бургас продължават да извършват засилени проверки в района.

Свързани статии
103 акта за незаконна дървесина съставиха за седмица горските у нас Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари Инспекцията на труда засилва проверките по морето 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини