Горан удари на камък, пак не го пуснаха вкъщи

Горан удари на камък, пак не го пуснаха вкъщи - E-Burgas.com

И окръжните магистрати в Бургас не променха мярката за неотклонение „постоянен арест“ на 31-фодишния Горан Горанов. Това е третото разглеждане на мярката, като последното заседание бе само преди три дни в Районния съд.

Срещу бургазлията се водят три досъдебни производства. Повдигнато му е едно обвинение – за нападение на надзирател в затвора, заради което е наложена и настоящата мярка.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Горанов може да се укрие или да извърши друго престъпление, в случай че мярката му бъде изменена в по-лека. Той мотивира тезата си с факта, че срещу Горанов се водят още три досъдебни производства, две от които за други нападения над надзиратели в затворите в гр.Бургас и гр.Ловеч, както и едно досъдебно производство за нападения срещу свещеници в Католическата църква в гр.Бургас. Прокурорът добави, че Горанов е осъден на първа инстанция по друго престъпление, като следва да изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г. и 4м., като делото по втората инстанция ще бъде разгледано от Окръжен съд-Бургас през м.октомври 2016г.

Съдът се съобраз с тези мотиви  и потвърди определението на Районен съд Бургас за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на  Горанов.

Определението на Окръжен съд-Бургас е окончателно.

Коментари

Още от последните новини