Гласуват петия вот на недоверие към паравителството

Гласуват петия вот на недоверие към паравителството  - E-Burgas.com

Парламентът се събира днес на извънредно заседание, за да подложи на гласуване вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”.

Това е общо пети опит на БСП да свали правителството и втори по темата за корупцията, припомня cross.bg. Депутатите вече проведоха двучасови дебати, отново заседавайки извънредно в началото на седмицата, на фона на нестихващите граждански протести в столицата и други големи градове на страната.

Управляващите са категорични, че управляващото мнозинство, сформирано между ГЕРБ и „Обединени патриоти” е стабилно и лесно ще осигури 121 гласа, за да запази целостта на кабинета, който да довърши мандата си и да изпълни докрай управленската програма.

Подкрепа за правителството заяви и партия „Воля”, откъдето отказаха да дадат рамо на усилията на левицата да свали кабинета и заявиха, че ще направят това, само ако е придружено с „вот на недоверие за цялата система” и стартирането на процедура за импийчмънт за президента Румен Радев.

Въпреки че не изрази мнение във вчерашния дебат, при различни медийни изяви представители на ДПС подчертаха, че партията им ще подкрепи вота, защото е опозиция в настоящия парламент.

Началото на пленарното заседание е от 11.30 часа.

Свързани статии
Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Утре гласуват за оставката на Караянчева Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството Вижте кои кабинети за неотложна помощ ще работят в МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни БСП внася вота на недоверие утре
Тагове
вот на недоверие политика правилтелство опозиция кабинет
Коментари

Още от последните новини