Гимназията по транспорт изпраща 24 ученици на практика в Португалия

Гимназията по транспорт изпраща 24 ученици на практика в Португалия  - E-Burgas.com

Професионалната гимназия по транспорт в Бургас ще изпрати това лято 24-ма от своите ученици на практическо обучение в Португалия. Това стана възможно след като проектът на училището - "Повишаване възможностите за заетост на младите монтьори и техници по транспортна техника чрез професионална практика в Португалия" бе одобрен от Програма „Еразъм+“.

В Центъра за развитие на човешките ресурси в София днес директорът на гимназията Ирина Пенкова подписа договора по Програма "Еразъм+", КД1 - "Образователна мобилност на граждани", сектор "Професионално образование и обучение".

24-мата ученици от ПГ по транспорт изучават специалностите „Автомобилна мехатроника“ и „Автотранспортна техника” ще бъдат изпратени на двуседмично практическо обучение в град Барселос, Португалия. Практическото обучение ще се осъществява в реални условия, осигурени от португалските партньори на ПГ по транспорт от David Octávio Martins da Costa и Barcelturbo Lda., под менторството на технически експерти от двата автосервиза.

Коментари

Още от последните новини