Гешев настоява за по-голям мониторинг върху България в Брюксел

Гешев настоява за по-голям мониторинг върху България в Брюксел  - E-Burgas.com

Премиерът Кирил Петков и главният прокурор Иван Гешев са в Брюксел за изслушване в Групата за мониторинг на демокрацията в Европейския парламент. В Брюксел са и министрите на правосъдието Надежда Йорданова и на културата Атанас Атанасов.

"Българската прокуратура е силно притеснена, че в последните месеци - година-година и нещо, сериозно се заличава постигнатият напредък на България след приемането ни в ЕС по линия на върховенството на правото и правата на човека. Това, което казах на европейските депутати е, че не се чувствам горд като българин", заяви Гешев пред БНТ.

"Не се чувствам горд като българин да го кажа, но като цяло българската поркуратура смята ,че е налице нужда от по-сериозен диалог с европейските институции, включително и по-сериозно наблюдение върху България по новия механизъм за върховенствето на закона", допълни Гешев.

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера Правосъдното министерство внася искането за главата до Гешев до дни Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев
Тагове
Гешев
Коментари

Още от последните новини