"Фестивалът на зелениката" се завръща, тази година ще бъде в село Заберново

Фестивалът на зелениката се завръща след едногодишна пауза заради епидемичната обстановка с Covid-19 в страната, съобщиха от природен парк „Странджа”.

17-тото издание на Фестивала на зелениката ще се проведе на 15-16 май в с. Заберново, общ. Малко Търново, м "Тулпан". Тепърва се очаква да бъде обявена програмата за събитието.

"Ще ви очакваме от 10.00 ч. под сянката на 1000-годишния дъб благун, за да ви разходим в прекрасната гора на Странджа, да ви покажем изобилие от зеленика и още и още красоти…

Тази година фестивалните изненади ще бъдат редуцирани, така щото да спазим противоепидемичните мерки. Ще наблегнем на предложените от нас маршрути, за да усетим Странджа с всичките й прелести." написаха организаторите от природния парк. 

Свързани статии
ЗАВРЪЩАНЕТО НА МЛАДИТЕ ЩЕ СПОМОГНЕ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ПРИРОДНИТЕ МЕСТООБИТАНИЯ В ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ СТРАНДЖА И КРЕСНА-ИЛИНДЕНЦИ Голям пожар в гора край Малко Търново Турция съобщи за открита мина на 15 км. от Резово Заловиха група нелегални мигранти край Малко Търново в опит да влязат у нас Природолюбители ще се радват на нови пътеки за посетители в Сранджа Идеята за здравен туризъм в Странджа получи рамо и от Областна управа Френски архитекти посетиха Странджа, вдъхновиха се да дават живот на стари сгради (Снимки) Приемат климатолечението като здравен туризъм в Странджа и Южното Черноморие Борим дървесен вредител в Странджа заедно с турски лесовъди Стефан Янев ще инспектира границата около Малко Търново
Тагове
Фестивал на зелениката Странджа Малко Търново
Коментари

Още от последните новини