Ето го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки)

Ето го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки) - E-Burgas.com

Боклуците, трупащи се около езерото в Поморие, буквално са превърнали района в незаконно сметище, а обхватът му е километричен и се увеличава. Това се вижда от птичи поглед на района от зоната зад Билата в града до местното гето.

Отпадъците са предимно битови – окъсани стари дрехи и дюшеци, счупени електроуреди, автомобилни гуми, пластмасови боклуци и др. Има и струпани камари строителни отпадъци. Парадоксалното е, че на метри от едното място със струпани боклуци има табела, че имота е частен и е забранено изхвърлянето на боклуци.

Въпреки че РИОСВ официално съобщи, че няма пряка опасност от замърсяване на самото езеро, от високо се вижда, че има боклуци и във водата. Жители на Поморие се опасяват, че ако не се вземат мерки сметището ще стане още по-голямо.

Кметът на община Поморие призова в национален ефир вчера да се подават повече сигнали, за да се реагира навреме и да не се допуска увеличение на сметището.

Галерия
Свързани статии
Градушка удари и Поморие (Снимки) Тестват системата за електроен прием на първолаци в Поморие Наградиха най-отговорните към разделно събиране бургазлии Напредва рекултивацията на депото в Братово В Поморие почистиха улиците след Гергьовденския панаир (Снимки) 314 души борят коронавируса в бургаските болници Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града Коронавирусът погуби нови седем души в Бургас 18 души са хоспитализирани с ковид в Бургаско Деца засадиха биоградинки в Поморие (Снимки)
Тагове
поморие регион боклуци
Коментари

Още от последните новини