Ето го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки)

Ето го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки) - E-Burgas.com

Боклуците, трупащи се около езерото в Поморие, буквално са превърнали района в незаконно сметище, а обхватът му е километричен и се увеличава. Това се вижда от птичи поглед на района от зоната зад Билата в града до местното гето.

Отпадъците са предимно битови – окъсани стари дрехи и дюшеци, счупени електроуреди, автомобилни гуми, пластмасови боклуци и др. Има и струпани камари строителни отпадъци. Парадоксалното е, че на метри от едното място със струпани боклуци има табела, че имота е частен и е забранено изхвърлянето на боклуци.

Въпреки че РИОСВ официално съобщи, че няма пряка опасност от замърсяване на самото езеро, от високо се вижда, че има боклуци и във водата. Жители на Поморие се опасяват, че ако не се вземат мерки сметището ще стане още по-голямо.

Кметът на община Поморие призова в национален ефир вчера да се подават повече сигнали, за да се реагира навреме и да не се допуска увеличение на сметището.

Галерия
Свързани статии
Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива
Тагове
поморие регион боклуци
Коментари

Още от последните новини