Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е

Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е - E-Burgas.com

Двамата гранични полицаи са се натъкнали на нещо много важно и затова се е стигнало до престрелката. Това мнение изрази експертът по сигурност Славчо Велков в ефира на NOVA.

"Може би тези двама души на границата снощи са попречили или са били пречка за нещо голямо", каза той и добави, че се съмнява, че случаят е свързан с трафиканти и мигранти, тъй като такива не са намерени. „Тези канали за трафик на хора не са само за това, а и за трафик на дрога и канали на терористи", каза експертът.

„Много е важно да се чуе оцелелия военнослужещ, който да каже какво се е случило. Има много въпросителни и много неясноти. Защо другият служител не е останал? С какви защитни средства са били оборудвани?", попита той.

По думите му е трябвало да се отвърне на огъня. Така е по правилник. Как така другият военен ще остави колегата си и ще се оттегли? Много въпроси има", допълни той.

Той изключи възможността да са стреляли трафикантите или мигрантите. „Това ще им спре доходоносния бизнес. Защо да стрелят?", попита той.

„Трябва да се установи с какво оръжие е застрелян полицая", смята той.

"Не смятам, че е било струляно от турската страна. Какво ще е основанието за това? Това вече става политически проблем, защото това би означавало посегателство върху държавността", обясни той.

Свързани статии
Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Граничен полицай е убит край Елхово
Тагове
славчо велков полицай стрелба
Коментари

Още от последните новини