Граничен полицай е убит край Елхово

Граничен полицай е убит край Елхово - E-Burgas.com
glasnews.bg

Тежък инцидент тази нощ. Граничен полицай беше прострелян и почина край Елхово, съобщава БНТ. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

Загиналият полицай е около 30-годишен от Елхово. За стрелбата са били уведомени турските гранични власти и е проведена среща между българските и турските гранични полицаи, за да се установи и открие стрелеца.

Очаква се към 9:00 часа вътрешният министър Иван Демерджиев да даде повече информация.

По думите на кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.

Свързани статии
Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е
Тагове
полицай стрелба
Коментари