Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров - E-Burgas.com

Съдът в Одрин постанови доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Той беше застрелян през ноември 2022 година, докато изпълняваше служебните си задължения по опазване на държавната граница. 

Освен доживотната присъда, осъденият за престъплението Енгин Ергуван беше признат за виновен и за опита за убийство на военнослужещия Рашко Рашков, патрулирал заедно с  Бъчваров във фаталния ден. По второто обвинение магистратите наложиха на Ергуван 12-годишно ефективно наказание. Той получи и 6 месеца затвор за нанесени щети по автомобила на МВР.

За брата на Енгин - Мустафа, съдът постанови пробация, тъй като неговата съпричастност към престъплението не може да бъде доказана.

Българската държава беше представлявана от зам.-директора на „Гранична полиция“, който заяви, че страната е удовлетворена от присъдата.

В залата бяха и родителите на граничния полицай. Бащата на Бъчваров сподели: „И десет доживотни присъди да бъдат издадени, моят Петьо няма да се върне. Това обаче е знак за всички, които посегнат на полицай“.

Решението може да бъде обжалвано в Апелативния и Върховния съд.

Коментари

Още от последните новини