ДНСК наложи строителна забрана за отходната тръба в Синеморец

ДНСК наложи строителна забрана за отходната тръба в Синеморец - E-Burgas.com

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) наложи забрана за строителство в Синеморец, докато не се разреши проблемът с незаконния колектор в залива "Свети Яни".

"Във връзка с изпълнението на влязлата в сила заповед на РДНСК Бургас за премахване на незаконен колектор за отходни води в с. Синеморец, община Царево, началникът на ДНСК арх. Влади Калинов даде предписания на община Царево и “Водоснабдяване и канализация - Бургас” ЕАД да предложат законосъобразно решение, което да позволи функционирането на канализационната система на населеното място", се казва в съобщение от ведомството.

От ДНСК уточняват, че по реда на чл. 198, ал. 1 т. 2 от Закона за устройство на територията, такава забрана може да се налага на кмета на общината за времето, необходимо за извършване на проучвания на подземните мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура.

На 30 юли РДНСК Бургас извърши проверка по сигнал за незаконния строеж. Бе установено, че изграденият колектор няма необходимите за целта строителни книжа според разпоредбите на ЗУТ, като още през 2008 г. е издадена забрана за използването му.

Коментари

Още от последните новини