Дните на руската култура – Бургас'2020 с богата програма

 Дните на руската култура – Бургас'2020 с богата програма - E-Burgas.com

Въздействаща изложба ще събере почитатели и ценители на изкуството на 10 август /понеделник/ от 20.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино". Експозицията, която обединява три интригуващи теми - "Блокадата на Ленинград", "Женското лице на войната" и "Фестивална Москва", ще даде официално начало на инициативата "Дни на руската култура в Бургас". Това е шестнадесетото издание на проявата - утвърдена традиция, превърнала се в неразделна част от културния живот на града.

Всички събития, част от програмата на Дни на Руската култура в Бургас, са с вход свободен и са организирани от Община Бургас, съвместно с Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

Акцент в програмата са четирите последователни кино вечери, който ще предложат на бургазлии и гостите на града интересни филмови заглавия, сред които базираният на действителни събития "Решение за ликвидиране" от 2018 година с режисьор Александър Аравинна, "Ерата на първите" от 2017 година, с режисъор Дмитрий Кисельов. Публиката ще се наслади още на вечно вълнуващата история за "Анна Каренина, история Вронски" от 2017 година , с режисьор Карен Шахназаров, и военната драма от 2015 година "Битката за Севастопол", на режисъора Сергей Мокрицкий

 

Коментари

Още от последните новини