Димитър Николов: Поисках от МВР да пуснат протестиращите в Росенец

Димитър Николов: Поисках от МВР да пуснат протестиращите в Росенец - E-Burgas.com

От полицията заявиха, че протестът не е допуснат, за да се избегнат сблъсъци

"Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец. Не са допускани и общински съветници.
Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност."

Това написа току що кметът на Бургас Димитър Николов по повод днешния осуетен протест в Росенец. 

Припомняме, че полиция тази сутрин спря протестиращите, които се опитваха да стигнат до плажа на съгласуван протест. Малко по-късно съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова протестът да се пренесе пред сградата на община Бургас, за да се потърси политическа сметка от Димитър Николов. 

От полицията също излязоха с официална позиция по случая. 

"Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР - Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци. Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.    

Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания." заявиха от ОДВМР - Бургас
 

Галерия
Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник Кметът събра цял випуск първолаци: Слушайте учителите, по-важни са от политиците
Тагове
Димитър Николов Христо Иванов
Коментари