Дезинфекцират църквите в Бургас преди големите празници

Дезинфекцират църквите в Бургас преди големите празници  - E-Burgas.com

Църквите в Бургас също ще бъдат дезинфекцирани. Това е едно от решенията на Общинския кризисен щаб от днес, което обяви кметът Димитър Николов.

Стартиран е и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като започва да се влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа.

От днес стартира  акцията по раздаването на защитни маски в хипермаркетите и големи хранителни магазини.

В резултат на получени сигнали за нарушения на мерките в предприятия, екип от служители на РЗИ  заедно с представители на Община Бургас, са  проверили "Кроношпан", "Елкабел", "БМФ Порт Бургас" и  "Трансвагон".

 Общинският щаб  е  заявил  за изработване пред бургаския бизнес ново защитно облекло - хирургически престилки. Първите  2000  вече са доставени за ползване от УМБАЛ Бургас.

Към дарителската сметка, обявена от общината за борба с Covid-19 днес са трансферирани още 20 000 лв. от Порт Бургас  и 7 000  лв., събрани от лични средства на кмета  и зам.-кметове.

"От 29 март сутринта е засилено полицейско присъствие в кв. Победа като има мобилни групи вътре в квартала и обособени КПП-та по периферията. Целта е да не допуснем безконтролно движение на лица от и към квартала, само  по неотложност.", заяви старши комисар Радослав Сотиров.

Започваме от днес  със съставянето на актове  за разходки в паркове и алеи. Глобата е до 5000 лв., подчерта директорът на Од на МВР.

Той уточни, че няма по никакъв начин да се затрудни движението на трудово заангажираните.

14 са жителите на Бургас с доказана короновирусна инфекция към момента, уточни шефът на РЗИ Бургас Д-р Георги Паздеров.

 От вчера вече има един оздравял, изписан вече за домашно лечение, след 2 отрицателни проби.

"В болницата с доказан коронавирус останаха трима души. Единият днес го изписахме след две отрицателни проби. Тези тримата също са в много добро състояние и искат да си тръгват. Трябва да покажат двете отрицателни проби, което засега още не е станало. Иначе имаме приет вчера един пациент, който е съмнителен, взета му е проба, която днес ще видим какъв е резултата от нея", обясни д-р  Миразчийски.

Община Малко Търново предостави за ползване днес на Комплексен онкологичен център Бургас чисто нова линейка. Ключовете на автомобила връчи в края на брифинга на Общинския кризисен щаб  кметът на Малко Търново Илиян Янчев на шефа на здравното заведение.

"Изключително сме благодарни за линейката, особено в такъв тежък и сюблимен момент. Старата линейки на КОЦ - Бургас се развали и ремонтът и ще бъде много скъп и ще изиска време.", коментира кметът Николов. "Надявам се, че тази придобивка ще спомогне да работим по-добре, по-качествено в полза на нашите пациенти от Бургаска и Ямболска област., коментира и проф. Бозов, шеф на КОЦ Бургас.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Дезинфекцират църквите в Бургас преди големите празници  - E-Burgas.com

Регата 24 Май