ДДС за книгите ще бъде намален от първи юли

ДДС за книгите ще бъде намален от първи юли - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов поздрави поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура. Премиерът инспектира ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Малко Конаре.

"ДДС за книгите ще бъде намалено когато предложените промени за това минат на второ четене в Народното събрание", уточни премиерът по повод искането за 9% ДДС върху книгите.

"Намаляването на ДДС върху книгите ще ги направи по-атрактивни за читателите. По принцип намаляването на този данък увеличава рентабилността на съответното производство. Така че в конкретния случай това е един от двата варианта - или да намалят цените на книгите и да ги направят по-достъпни, или да направят производството или издателството по-рентабилни", допълни финансовият министър Горанов.

Борисов не коментира вчерашния протест на Мая Манолова в центъра на София, като коментира заявката й да се яви на парламентарните избори като "Тя за какво ли не се е кандидатирала".

В момента премиерът, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, е във Велинград, където са на посещение на местни училища.

Коментари

Още от последните новини