И рибарите от Равда ще се сдобият с лодкостоянка

И рибарите от Равда ще се сдобият с лодкостоянка - E-Burgas.com

Областният управител проф. Мария Нейкова подписа договор за предоставяне на държавен имот в управление на Община Несебър, с което се дава зелена светлина за изграждането на лодкостоянка в с. Равда, община Несебър. Предоставеният имот е с площ 3583 кв.м.

Имотът се предоставя безсрочно и безвъзмездно за управление на Община Несебър за проектиране и изграждане на лодкостоянка за домуване на рибарски лодки. Управлението върху предоставения имот включва правото на общината да владее имота от името на държавата за своя сметка и на своя отговорност, като промяна на предназначението на имота е недопустимо.

В акваторията на с. Равда акостират около 35 рибарски лодки и до този момент не са имали необходимите условия за домуване на лодките през зимните месеци. Мястото, което от години се е ползвало от местните рибари, е неподходящо поради замърсяване на акваторията на „Морски плаж Равда – запад“ от разливи на масла и горива от лодките, и други отпадъци.

С подписването на договора Община Несебър може да стартира действия за изграждането на модерна лодкостоянка за домуване на рибарски лодки със съответните обслужващи сгради с пешеходни и транспортни подходи в имота. Ще бъдат извършени брегоукрепителни мероприятия. Ще се реализира пътна връзка чрез алеи и площи за широко обществено ползване. Ще се създадат нови зони за отдих на жителите и гостите на с. Равда.

За реализирането на този амбициозен проект Община Несебър ще предвиди средства в бюджетните програми на общината, а също и кандидатстване в програмите за морско дело и рибарство, финансирани от Европейския фонд.

Свързани статии
Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Мария Нейкова: В Бургас работим за добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията Държавата предостави на общината терена за лодкостоянка край Сарафово Мария Нейкова посрещна гости от Беларус Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките Гранична полиция на среща при областния управител заради задаващата се бежанска криза Мария Нейкова настоява за по-стриктно спазване на мерките в Бургаско Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа
Тагове
лодкостоянка Равда Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини