Дъждове и осезаемо понижаване на температурите

Дъждове и осезаемо понижаване на температурите - E-Burgas.com

През нощта облачността покри цялата страна и в следващите часове ще завали – първо в Дунавската равнина, после най-вече в областите на изток. Валежите ще са краткотрайни и ще продължат и през нощта. Вятърът през деня ще е студен и осезаемо ще понижи температурите. В топлата част на денонощието те ще се движат между 12 и 17 градуса.

В планините поривите на вятъра ще са по-силни. По високите части термометрите ще показват около 4 градуса, в ниското – до към 9. Валежите ще са предимно от дъжд с по-значителни количества в Стара планина и масивите в Югоизтока.

От сряда до края на седмицата ще е прохладно с дневни температури между 10 и 15 градуса. Сутрините ще са мъгливи в ниските райони на страната и студени с температури в много райони близки до нулата. Облачността – динамична, но без валежи.

В седмицата след изборите прогнозите продължават упорито да чертаят снежен сценарий с нахлуване на студен въздух от север. В комбинация с влага от Средиземноморието на Балканите се очакват валежи от сняг.

Коментари

Още от последните новини