„Да умреш на 20“ ще се бори за голямата награда на Международен филмов фестивал Бургас

 „Да умреш на 20“ ще се бори за голямата награда на Международен филмов фестивал Бургас - E-Burgas.com

Тази вечер фестивалната програма на Международен филмов фестивал Бургас продължава с филма на суданеца Амжат Абу Алала "Да умреш на 20".

Като продуцент и режисьор той е направил множество късометражни филми. Лентата "Да умреш на 20" разказва историята на Музамил, роден в провинция Ал Джазира суданец, който още от раждането си е белязан от страшно пророчество. Филмът ще се бори за наградата "Dany Lerner" на Международен филмов фестивал Бургас.Това е третият филм, който ще зарадва киноманите на открита сцена "Охлюва".

От 21.30 часа публиката ще се наслади на филма "Среща", включен в късометражната програма за вечерта. В "Среща" на режисьора Мартин Илиев ще видим актьорите Мартин Иво Паунов, както и известния с десетки роли в киното и театъра Йосиф Шамли, който направи последната си роля именно в този филм. Ще гледаме и "Заедно без теб" на Димитрис Георгиев по сценарий на Марий Росен и с участието на Стоян Дойчев, Димитър Иванов и Борислав Чучков. Историята във филма е по действителен случай и разказва за премеждията на затворници избягали от софийския затвор.

С представяне на дипломния филм на унгарския режисьор Ференц Тьорьок - "Площад Москва", премина петата фестивална вечер от Международен филмов фестивал Бургас. Тьорьок е част от журито тази година, а прожекцията снощи се реализира с подкрепата на Унгарски културен институт.

Малко преди това премиера в България направи и филма "РУБИ" на режисьорката Мариана Галвао и продуцент Педро Дуарте с подркепата на Институт Камоеш.

 

Коментари

Още от последните новини