Чисто нова детска градина ще облекчи недостига на свободни места в центъра на Бургас

Чисто нова детска градина ще облекчи недостига на свободни места в центъра на Бургас - E-Burgas.com

Чисто нова детска градина отвори врати днес в Бургас. Тя бе построена на мястото старата в к-с "Бр. Миладинови", която беше разрушена преди повече от две десетилетия. Парцелът дълго време стоя буренясал, а в останалите подземни посещения от старата сграда се събираха бездомници.

В "Морско конче" са разкрити четири градински групи и това значително ще облекчи недостига на свободни места в детските градини в централна градска част.

Детската градина разполага с просторен двор, оборудван с нови и красиви уреди за игра и прекарване на занимания на открито, с достъп за хора в неравностойно положение. 

На първия етаж са разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня, занималня с кът за хранене, спалня, санитарен възел, методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет. На втория етаж са помещенията за 3-та  и 4-та градинска група - съблекалня, санитарен възел, занималня с кът за хранене, спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

В момента в Бургас се строят още две нови детски градини. Приключва и изграждането на още две нови детски заведения - ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и трети корпус на ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.
 

Коментари