Черната вдовица Веселина обжалва постоянен арест днес

Черната вдовица Веселина обжалва постоянен арест днес - E-Burgas.com

59-годишната Веселина Гинева, която бе обвинена за смъртта на съпруга си, днес обжалва мярката си за неотклонение "постоянен арест", който й наложи Окръжният съд в Бургас. Днес тя ще се изправи пред състав на Апелативния съд с искане за по-лека мярка. На детската учителка са повдигнати три обвинения.  Те са за убийство на съпруга й, противозаконното му лишаване от свобода и измама. Веселина година и три месеца държала съпруга си в плен, а две години след убийството му продължила да взима пенсията му. 

Случаят, който се откроява с особена жестокост, е бил строго засекретен от разследващите. Трупът на убития мъж бе открит през зимата на 2015 година в парк "Езеро", в близост до Колежа по туризъм. Тялото бе силно разложено, а основната версия на разследването бе, че става въпрос за клошар, до миналата седмица, когато Веселина бе докарана в съда. Пред съдебния състав тогава с разтреперен глас тя обясни, че не е убила съпруга си. А трупът му оставила на видимо място, така че който го намери сам да прецени убит ли е или е сам е издъхнал. Разказът й втрещи с нелогичност и осезаемо несъжаление за действията си. 

След като окръжните магистрати отказаха да заменят мярката й с по-лека, днес тя отново ще се изправи пред съда с това искане. Заседанието е насрчено за 14 часа в Апелативния съд в Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини