Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата

Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата - E-Burgas.com

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Тази събота е ден, в памет на всички починали православни християни, наричан още Спасовска задушница. Свързан е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък.

Във връзка с това, движението на автомобили в района на траурния парк от 07.30 ч. до нормализиране на трафика ще бъде организирано еднопосочно, като МПС  ще влизат през източния вход /до бензиностанция “Петрол”/ и ще излизат през южния, на ул.”Транспортна” /главен вход/.

Улица „Транспортна“ ще бъде затворена за движение за леки автомобили в участъка от кръговото движение до бензиностанция “Петрол” на влизане в гр.Бургас от гр.Варна, до кръстовището в близост до магазин „ЛИДЛ“, като движението ще бъде отклонявано към бул. „Димитър Димов“. Ще се пропускат само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Полицейските служители ще бъдат разположени в близост до пешеходните пътеки, като ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци.

Предвид обявената извънредна епидемиологична обстановка, полицията приканва гражданите да спазват противоепидемичните правила.

 

Свързани статии
Нова лятна автобусна линия ще свързва "Изгрев" и "Славейков" Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата Андрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лято Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация" Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес Арести за бургаски водачи, шофирали дрогирани И днес очакваме ад на "Тракия" между София и Бургас Засилен трафик в страната и към границата с Гърция Ремонти на "Тракия" затрудняват влизането в столицата
Тагове
задушница транспорт трафик
Коментари

Още от последните новини