Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата

Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата - E-Burgas.com

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Тази събота е ден, в памет на всички починали православни християни, наричан още Спасовска задушница. Свързан е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък.

Във връзка с това, движението на автомобили в района на траурния парк от 07.30 ч. до нормализиране на трафика ще бъде организирано еднопосочно, като МПС  ще влизат през източния вход /до бензиностанция “Петрол”/ и ще излизат през южния, на ул.”Транспортна” /главен вход/.

Улица „Транспортна“ ще бъде затворена за движение за леки автомобили в участъка от кръговото движение до бензиностанция “Петрол” на влизане в гр.Бургас от гр.Варна, до кръстовището в близост до магазин „ЛИДЛ“, като движението ще бъде отклонявано към бул. „Димитър Димов“. Ще се пропускат само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Полицейските служители ще бъдат разположени в близост до пешеходните пътеки, като ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци.

Предвид обявената извънредна епидемиологична обстановка, полицията приканва гражданите да спазват противоепидемичните правила.

 

Свързани статии
АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Отбелязваме Архангелова задушница Отбелязваме Архангелова задушница в събота, ето кои автобуси пътуват до Гробищен парк Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания
Тагове
задушница транспорт трафик
Коментари

Още от последните новини