Бургазлия отива на съд заради подкуп от 20 лв.

Бургазлия отива на съд заради подкуп от 20 лв.  - E-Burgas.com

Бургазлията Светослав Гюлмезов е предаден на съд от Бургаска окръжна прокуратура, заради опит за подкуп на полицай с 20 лв. С

Случката се разиграла по Коледа в края на минлата година, когато полицейските служители спрели за проверка преминаващата „Мазда СХ 7“, управляван от Гюлмезов. Полицаите поискали от Гюлмезов за проверка личните му документи и документите на управлявания автомобил. Мъжът заявил, че не носи документи. Служител отишъл в полицейския автомобил, за да направи справка дали проверяваното лице е правоспособен водач на МПС, съответно дали управляваният автомобил не се издирва.

Гюлмезов го последвал и застанал до отворения прозорец на предната дясна врата. Когато полицаят посегнал към радиостанцията, за да извърши започналата проверка в изпълнение на служебните си задължения, Гюлмезов се обърнал към него, като му казал, да не го проверява, защото няма шофьорска книжка. В същото време обвиняемият пуснал през отворения преден десен прозорец в купето на служебния автомобил банкнота от 20 лева, която паднала в краката на полицая.

Последният излязъл от служебния автомобил и задържал Гюзелев. 
 

Коментари