Бургаският съд не пощади Ванина от "Меден рудник", остави я под домашен арест

Бургаският съд не пощади Ванина от

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Домашен арест" спрямо Ванина К., привлечена като обвиняема за държане на наркотични вещества, общо 6, 836 грама.

Тя е обвиняема за това, че преди няколко дни в ж.к. „Меден рудник", държала без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – кристално вещество със съдържание на метамфетамин общо 4, 659 грама и коноп – 2, 177 грама (престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК). За това престъпление е предвидено наказание „Лишаване от свобода" от 1 до 6 години, както и наказание „Глоба".

Според съда, от събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение, че Ванина К. е извършила деянието, за което й е повдигнато обвинение. Съдебната инстанция намери, че е налице опасността от укриване, доколкото към момента на извършване на проверката, обвиняемата е оказала съпротива на органите на МВР. Съществува и опасност от извършване на престъпление, която за съда се извлича от обстоятелството, че Ванина К. е осъждана за същия вид престъпление, което показва проявени престъпни навици към извършване на престъпления с предмет наркотични вещества. Деянието, предмет на настоящото обвинение, е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Предвид тези предпоставки, съдът счете, че следва да бъде взета мярка за неотклонение спрямо Ванина К., но при избора на конкретния вид мярка трябва да се съблюдава интензитетът на опасността на деянието и дееца. „В конкретния случай следва да се отчете количеството на намерените вещества, за които обвиняемата е привлечена, което не сочи на такава опасност, която да оправдае взимането на най-тежката мярка за неотклонение", пише в мотивите си Районен съд – Бургас. Според съда, на този етап липсват данни за разпространение на наркотични вещества, а по-скоро може да де приеме, че се касае за лична употреба. По отношение на това, дали се касае за производство на наркотични вещества, съдебната инстанция отбеляза, че такова обвинение не е повдигнато. Съдът счете, че свободното придвижване       на обвиняемата следва да бъде ограничено, предвид обстоятелството, че се касае за обвинение в деяние, извършено в изпитателен срок, но прие като адекватна мярката за неотклонение „Домашен арест".

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Свързани статии
Съдът безмилостен към двамата "душмани" на възрастна жена в Съединение Хванаха млад дилър край училище в Бургас Съдия Татяна Станчева-Иванова отново оглави Районния съд в Карнобат Белгийска съдийка пристигна на обмен в бургаския съд Съдиите от Европа посетиха и Окръжен съд – Бургас Административният съд в Бургас пред европейските си колеги: Нашият стремеж е хората да вярват в нас! Съдия Мария Берберова оглави Районния съд в Несебър Скандал в Съдиево завърши с нож в корема и арести Готвач и дилър на пико от "Меден рудник" ще търка нара в бургаския затвор Брендо с присъди в Италия, Румъния и България, не е ясно къде ще бъде екстрадиран
Тагове
съд присъда наркотици
Коментари

Още от последните новини