Бургаски ивент мениджър сигнализира: Агенция мами кандидати за слава като фотомодели

Бургаски ивент мениджър сигнализира: Агенция мами кандидати за слава като фотомодели - E-Burgas.com

Кастинг агенция мами кандидати за слава като фотомодели, предупреди бургаският ивент мениджър Марио Ангелов, който лично се е опарил от предложението. За това той разказа в „Часът на Милен Цветков“. „ Видях във фейсбук, че обявяват кастинг за хора над 30 години и се зарадвах. Обадиха ми се след месец и ми казаха, че изборът бил труден, но от цяла България аз съм одобрен, защото едва ли не съм най-красивият. Трябваше да платя едни пари. Пратиха ми документи с наложен платеж с куриерска фирма срещу 50 лева. Когато видях какво са ми пратили, се сетих, че е измама. Тогава първо звъннах на една жена, прехвърли ме към други хора.“, разказа Ангелов.

Всъщност, за да се осъществи уж реализацията на мечтаното участие в реклама, трябвало да се премине през няколко стъпки, всяка от тях срещу определена сума.

„Втората струвала 30 лева, имаше и трета – с още 30 лева. Така те гарантирали, че всеки месец ще имаш по 3 участие, а се оказа, че може и за цяла година да нямаш толкова“, добави Ангелов. С други кандидат-фотомодели се случило същото. Млада жена изгоряла с 20 лева, а друга – с 90. „Направих си необходимия профил, а нямам достъп до него. Поисках си парите обартно, но ми заявиха, че няма как да ми ги върнат.“, разказа Габриела Борисова. Поискала фактура за заплатената сума, но обратно обаждане не получила. На следващия ден й звъннали от агенцията с обиди и грубо отношение.

Опитът на Марио Ангелов му показал, че има нещо нередно. „Пролича си, когато пишеш нещо лошо за тях във фейсбук и веднага го трият. Имат няколко страници във фейсбук, създаваш си профил. Хората, ако видят, че някой им иска пари, да ги проверят внимателно. Разбрах ги във фейсбук страницата, когато намерих и други хора като нас и започнах да си комуникирам с тях“, добави той.

Агенцията се казва "Фотопрофил", а страницата им в социалната мрежа е с краткото название "Кастинг". 

Коментари

Още от последните новини