Бургаски художник представя "Бисерите на Бургас"

Бургаски художник представя

Живко Кожухаров отправя ново арт предизвикателство към жителите и гостите на морския град

Той представя една нестандартна изложба от 36 въздействащи картини, поставени на емблематични места в Бургас. Сред тях са ДТ "Адриана Будевска", Операта, Грамофона, Часовника, Солниците, Културен център "Морско казино", Моста, Ченгене скеле, остров Света Анастасия, Морска гара, църквата "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Алеко Богориди", жилищните комплекси "Изгрев" и "Меден рудник".

Смелата идея на художника Живко Кожухаров е озаглавена "Бисерите на Бургас". Изложбата се провежда изцяло онлайн и е под надслов "Да посетим точките на града с изкуство!".

"Целта на изложбата е да върне хората там, където те принадлежат, а именно - към техните мечти, любовта, спомените, пътуването, радостта от споделянето на момента и времето прекарано навън с близки и приятели." - споделя авторът и допълва, че всеки може да припознае идеята, като своя. Платформата е отворена за фотографи и художници.

Можете да посетите изложбата на адрес www.biserite.com, а също така и да се включите в събитието като се тагнете с хaштаг #бисеритенабургас в Инстаграм. Авторът кани всички, които се занимават с изкуство под една или друга форма, да станат част от предизвикателството, посветено на Бургас.

Всички картини се продават, а част от приходите ще бъдат дарени на Центъра за подкрепа на процеса на приобщаващо образование.

Свързани статии
Показват вещите на Тончо Русев в изложба Бургаска галерия празнува 25 години с впечатляваща изложба Бургазлии скоро ще се снимат 3D с египетски богове само с един клик Бургас прие ценни шедьоври на Пикасо Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки) Деца от Украйна редят изложба в Бургас Бургаски ученици посветиха виртуална изложба на Апостола (Видео) Бургас събира най-добрите майстори в страната в изложба на Ненко Токмакчиев Зуека прави изложба в Бургас Бургас отново става киноложки център, кучета ще танцуват и ловят фризби
Тагове
изложба живко кожухаров
Коментари

Още от последните новини