Бургас удължи сезона! Много повече туристи през май и септември

Бургас удължи сезона! Много повече туристи през май и септември  - E-Burgas.com

Над 444 млн. лв. приходи от нощувки през 2016 година

Тазгодишното издание на „Вашата Ваканция“ дава отлична възможност да се представи потенциалът на голям брой български общини като туристически дестинации и дейността на редица специализирани компании, които предлагат широка палитра висококачествени услуги в сектора. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на откриването на туристическото събитие. Тя допълни още, че на борсата се представят над 35 водещи туроператори и турагенти, хотелиери и ресторантьори, производители и дистрибутори на продукти за туризма, рекламни агенции, информационни центрове, паркове и резервати, учебни заведения, неправителствени организации, културни институти и др.

По думите на Георгиева Бургас е отличен пример за начина, по който се представят възможностите на местния туризъм и този опит ще бъде показателен за останалите участници. 

Заместник-министърът акцентира, че за 2016-а в категоризираните места за настаняване с поне 10 легла в Бургаска област са реализирани над 9,2 млн. нощувки, което е близо 22% повече от предходната, а приходите от тях са над 444 млн. лв. - 23% ръст. През месец май 2016 е отчетен 29% скок на туристите, а през септември близо 25% увеличение, което говори за реално удължаване на сезона. Тя коментира, че се наблюдава завръщане на немските гости с ръст от 30%, а италианските с 60%. Двойно повече са били българските туристи през минала година. Георгиева посочи, че прогнозите могат да бъдат надхвърлени през настоящата година. 

 

Коментари

Още от последните новини