Бургас иска допълнителни количества ремдесивир, откриват още ковид легла в областта

Бургас иска допълнителни количества ремдесивир, откриват още ковид легла в областта  - E-Burgas.com

Отлагат две големи спортни събития в града през седмицата 

Кметът Димитър Николов предложи днес на РЗИ да се отложат планираните за тази седмица големи спортни събития в Бургас.

Независимо че провеждането на международния турнир „Петко Сираков- Иван Илиев“ по борба с 200 състезатели от 11 държави /25- 28 март/ и на държавното първенство по карате киокушин за деца /27 март/ са допустими и се провеждат без публика, кметът на Бургас смята, че струпването на толкова много участници е рисковано за здравето на самите тях и техните близки.

След постъпило искане от здравните заведения в Бургас, Димитър Николов днес отправи искане към здравното министерство за допълнителни количества ремдесивир, които да им бъдат доставени, както и за повече ваксини.

 Към настоящия момент лечебните заведения в областния град се справят с нарастващия натиск от пациенти. Прави се координация и за допълнително разкриване на легла в следващите дни. Община Бургас оказва пълно съдействие по отношение на заявената от тях необходимост от защитни облекла или медикаменти.

Служители на общинската дирекция УКОРС продължават да оказват съдействие на Спешна помощ, като извозват изписани от КОВИД отделения пациенти до домовете им. Община Бургас ще предложи тази помощ и на други общини в областта, които нямат възможност да я осигурят на пациенти от техните населени места.

 „Поднасяме своите извинения към организаторите и състезателите на двата престижни турнира. За Бургас е чест да бъде домакин на такива събития и Община Бургас ще ги подкрепя и занапред. Градът ни с радост ще посрещне своите гости в по-подходящо и безопасно за здравето на всички ни време“, заяви кметът Димитър Николов. 

Коментари

Още от последните новини