Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата

Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата - E-Burgas.com

Бургаска, Ямболска и Хасковска област обединяват сили по охрана на турската граница. Това стана ясно от работна среща между областните управители във връзка със стартиралите дейности за усилване на охраната на българо-турската граница и ангажиментите на всички институции. На нея присъстваха заместник-министрите на МВР Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Деян Моллов, областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково - проф. Мария Нейкова, Георги Чалъков и Минко Ангелов, директорите на областни дирекции на МВР Ямбол и Хасково и РДГП - Елхово.

В хода на работната среща областните управители запознаха присъстващите с актуалното състояние на граничното съоръжение, компрометираните участъци и отправените от тяхна страна искания за получаване на финансови средства за ежегодна поддръжка на съоръжението, които към този момент не са удовлетворени. Обсъдиха се и възможностите за подобряване на взаимодействието по отношение на стопанисване на изграденото съоръжение и наличната пътна инфраструктура между МВР, в частност „Гранична полиция“ и областните управители. Те изразиха желание изграденото временно възпрепятстващо съоръжение да бъде предадено за стопанисване на „Гранична полиция“, предвид това, че са крайни ползватели и имат възможност за постоянно наблюдение и оценка за състоянието на обекта. С оглед намирането на най-рационално становище в интерес на държавата, зам.-министър Ганчев предложи областните управители в най-кратки срокове да изготвят и предоставят в Министерството на вътрешните работи анализ за моментното състояние, направените разходи, исканите средства и извършените дейности по поддръжка.

Участниците единодушно се обединиха около решението в краткосрочен план да се предприемат действия за срочно отстраняване на компрометираните участъци, поддръжката на съоръжението и изготвянето на пътни карти на прилежащата инфраструктурна мрежа.

Свързани статии
МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Янев свиква Съвета по сигурността заради задаващата се мигрантска вълна Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата Отново заловиха нелегални мигранти, този път край Ихтиман Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата
Тагове
граница ограда бежанци
Коментари

Още от последните новини