Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата

Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата - E-Burgas.com

Бургаска, Ямболска и Хасковска област обединяват сили по охрана на турската граница. Това стана ясно от работна среща между областните управители във връзка със стартиралите дейности за усилване на охраната на българо-турската граница и ангажиментите на всички институции. На нея присъстваха заместник-министрите на МВР Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Деян Моллов, областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково - проф. Мария Нейкова, Георги Чалъков и Минко Ангелов, директорите на областни дирекции на МВР Ямбол и Хасково и РДГП - Елхово.

В хода на работната среща областните управители запознаха присъстващите с актуалното състояние на граничното съоръжение, компрометираните участъци и отправените от тяхна страна искания за получаване на финансови средства за ежегодна поддръжка на съоръжението, които към този момент не са удовлетворени. Обсъдиха се и възможностите за подобряване на взаимодействието по отношение на стопанисване на изграденото съоръжение и наличната пътна инфраструктура между МВР, в частност „Гранична полиция“ и областните управители. Те изразиха желание изграденото временно възпрепятстващо съоръжение да бъде предадено за стопанисване на „Гранична полиция“, предвид това, че са крайни ползватели и имат възможност за постоянно наблюдение и оценка за състоянието на обекта. С оглед намирането на най-рационално становище в интерес на държавата, зам.-министър Ганчев предложи областните управители в най-кратки срокове да изготвят и предоставят в Министерството на вътрешните работи анализ за моментното състояние, направените разходи, исканите средства и извършените дейности по поддръжка.

Участниците единодушно се обединиха около решението в краткосрочен план да се предприемат действия за срочно отстраняване на компрометираните участъци, поддръжката на съоръжението и изготвянето на пътни карти на прилежащата инфраструктурна мрежа.

Свързани статии
Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Разширяват системата за комуникация по границата с Турция Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта
Тагове
граница ограда бежанци
Коментари

Още от последните новини