Борисов: Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май

Борисов: Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май - E-Burgas.com

Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Това съобщи за БНР премиерът Бойко Борисов при инспекцията на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци.

"Обмисляме закон, който да задължава например, носенето на маски - защото е доказано, че маските помагат. За банките - да могат кредитите да не се изплащат в сроковете им. Извънредното положение не ни дава извънредни правомощия - а всъщност ние сме се възползвали от създаването на КПП-та, носенето на маски, реално в България движението в градовете не е нито ограничено, нито забранено. В другите държави е забранено да се излиза от градовете, у нас можеш и 50 пъти да излезеш. В другите държави има вечерен час, а в България няма. Сутринта рано говорих с Щаба - ако продължава ниското ниво на заразените - защото вчера бяха повече, днеска са по-малко, съм възложил от понеделник с установен ред да се обмисли родители с деца да могат да минават от единия до другия край на парка без да се събират хора", заяви Борисов.

"Аз искам да го махнем по-рано това положение и да остане само закон, който да позволява, примерно здравният министър да задължава за маските, което е доказано вече", коментира премиерът.

Анкета
Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Още осем области връщат ковид мерките Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам
Тагове
борисов мерки извънредно положение
Коментари

Още от последните новини