Борисов: Незабавно да се освободи ръководсвтвото на Българска банка за развитие

Борисов: Незабавно да се освободи ръководсвтвото на Българска банка за развитие - E-Burgas.com

Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие. И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал. И министърт на икономиката, който е принципал на ББР. Разпоредил съм му изпълнителният борд и директор да бъдат незабавно освободени.

Това заяви Бойко Борисов на сутрешния брифинг на националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Причината е отпуснатият скандален заем за 75 милиона лева за колекторска фирма.

По думите му Българската банка за развитие действа като всяка останала банка, но за народа това е държавна банка. Затова Борисов е разпоредил на министъра да свиква борд и да освободи борда, както и нейният изпълнителен директор Стоян Мавродиев.

Свързани статии
Премиерът: Готови сме за първите доставки на ваксини Борисов: Доказаната мярка срещу ковид е една - по-малко контакти Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Премиерът Борисов отрече да има дете от манекенката Борислава Йовчева Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Премиерът: Искат пак "Кабинет Орешарски" Борисов във Фейсбук: Вдигнатите юмруци не са символ на демокрацията Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео) Манолова към Борисов: Кой ви написа речта? Бойко Борисов обяви дългоочакваните решения (Видео)
Тагове
Бойко Борисов БРБ
Коментари

Още от последните новини