Борисов: Незабавно да се освободи ръководсвтвото на Българска банка за развитие

Борисов: Незабавно да се освободи ръководсвтвото на Българска банка за развитие - E-Burgas.com

Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие. И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал. И министърт на икономиката, който е принципал на ББР. Разпоредил съм му изпълнителният борд и директор да бъдат незабавно освободени.

Това заяви Бойко Борисов на сутрешния брифинг на националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Причината е отпуснатият скандален заем за 75 милиона лева за колекторска фирма.

По думите му Българската банка за развитие действа като всяка останала банка, но за народа това е държавна банка. Затова Борисов е разпоредил на министъра да свиква борд и да освободи борда, както и нейният изпълнителен директор Стоян Мавродиев.

Свързани статии
Сачева: Кабинетът изкарва мандата си докрай с премиер Бойко Борисов Нов запис с гласа на Борисов, нарече Радев "прост летец" и "тъпанар" (аудио) 29 милиарда евро за България от ЕС за следващите седем години Борисов се надява на споразумение в Брюксел Правителството обсъжда три варианта, един от тях е оставка Бойко Борисов се включи по фейса: Оставам в управлението, БСП ще счупят държавата! Манолова: Очаквам вълна от протести до падането на Борисов Премиерът проговори: Много ми е мила държавата, не ми се иска да се разруши от глупост Борисов: Ремонтите на "Тракия" свършат до 30 юни, очакваме туристи по Южното Черноморие (Видео) Президентът отвърна острoумно на Борисов: Моят дрон влиза в спални и записва!
Тагове
Бойко Борисов БРБ
Коментари

Още от последните новини