Трима души са загинали при взрива на Кримския мост

Трима души са загинали при взрива на Кримския мост - E-Burgas.com

Трима души са загинали при днешната експлозия на Кримския мост. Предполага се, че двамата от загиналите - мъж и жена, са пътували в кола, която в момента на взрива е преминавала покрай товарния автомобил, която избухна сутринта, съобщава БНТ.

Телата на двамата са открити във водата, самоличността им се изяснява. Третата жертва е шофьорът на камиона. Съобщава се, че той е руски гражданин от района на Краснодар.

Около 6:00 сутринта товарен автомобил избухна на Кримския мост, в следствие на което се запалиха 7 цистерни с гориво от железопътна композиция. Частично се срутиха две платна за автомобили. Очаква се тази нощ да бъде възобновен железопътният превоз през моста.

Ръководителят на анексирания полуостров призова гражданите да запазят спокойствие и увери, че макар единственият път между Русия и Крим да е разрушен, няма опасност жителите да останат без гориво, храна и други стоки от първа необходимост.

Москва обвини Киев за днешната експлозия и започна разследване. От украинска страна не поемат отговорност, но и не отричат твърденията. Съветникът на Володимир Зеленски - Михайло Подоляк написа в Туитър: "Всичко незаконно трябва да бъде разрушено. Всичко откраднато трябва да бъде върнато на Украйна. Русия трябва да бъде изгонена от всяка територия, която е окупирала."

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост Трима са загиналите при взрива в "Арсенал" Пореден взрив в завод "Арсенал", има жертви и ранени Военни унищожиха плаваща мина край Камчия (Снимки) Задържаха банда за източване на дизелово гориво в Бургаско Валери Рачев: Криминалният контингент хвърля око на непридружени деца бежанци Хванаха бургаски криминоген с подвижна лаборатория за наркотици (Снимки) За по-малко от 24 часа заловиха айтоски криминогени, откраднали автомобил Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Младежи отнеха със сила спестяванията на 90-годишна жена в Сунгурларско
Тагове
крим взрив
Коментари

Още от последните новини