Близо 200 айтозлии си измериха безплатно кръвното и кръвната захар

Близо 200 айтозлии си измериха безплатно кръвното и кръвната захар - E-Burgas.com

АГРИОН - водеща българска компания за управление на земеделски активи организира на 28 август т.г. безплатни прегледи на открито, в центъра на Айтос. Интересът от страна на айтозлии беше изключително голям, видя НП. Освен пенсионери, на опашката за прегледите се наредиха и много хора в трудоспособна възраст.

"Айтос е сред градовете, в които кампанията среща широка подкрепа. След Айтос тръгваме за Българово и Камено. Навсякъде хората са благодарни, за това, че има някой, който има грижа за тяхното здраве. Кампанията е за профилактика и превенция. Замерването дава насоки, ако се открият показатели извън нормата, трябва да се потърси личния лекар. Нашият медицински екип не предписва лечение, работата му е предназначена за хора, които не са имали достъп до здравна профилактика - предоставят им де данни за нивата на кръвното налягане и кръвната захар, а те трябва да се пренасочат за лечение при съответния специалист", коментираха представителите на АГРИОН.

Не по-малко от 200 айтозлии успяха да се включат в измерването, сред тях беше и г-жа Рюстем, която има диабет, макар и не в тежка форма, и в същото време е и хипертоник.

"Видях, подвижния медицински център - много хубава идея. Чакам, за да си направя измерване и на кръвната захар и на кръвното. Тук, макар че измерванията са ориентировъчни, веднага ти казват резултата. По принцип, за изследването за диабет трябва да си вземеш един ден отпуск - правят ти профил на гладно три пъти на ден, и след обяд в 16 часа отиваш да си видиш резултата. Комплектоват трите измервания в едно и тогава предписват лекарствата. В подвижната лаборатория резултатите могат да ме ориентират какви мерки да взема. Ако ми кажат, че резултатът е 8, трябва да се отнасям по-сериозно към лекарствата, ако ми кажат 6 - значи съм добре. Ще ми е по-спокойно. Важно е човек да следи здравословното си състояние", каза за НП г-жа Рюстем.

Коментари

Още от последните новини