Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села

Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села - E-Burgas.com

Към момента ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено захранване в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен, съобщават от EVN. В квартал Сарафово също няма ток. Причина за нарушените доставки на електроенергия е падналият през изминалото денонощие снеговалеж, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с функционирането на мрежа високо напрежение, като в района на град Харманли екипите на двете дружества координират възстановителните дейности.

Целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията Електроразпределение Юг ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

Свързани статии
РИОСВ-Бургас не откри нарушения с водораслите в Сарафово Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя Укрепено е свлачището в Сарафово, зелена светлина за довършване на алеите Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър Какво се случва с велоалеята за Сарафово и какво е бъдещето на Ъгъла? Усложнена зимна обстановка в някои части у нас Жълт код за студено време остава в сила в цялата страна Пускат поетапно автомобилите на "Тракия" в посока Бургас заради сняг
Тагове
зимна обсатновка ток сарафово села електричество сняг
Коментари

Още от последните новини