Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села

Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села - E-Burgas.com

Към момента ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено захранване в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен, съобщават от EVN. В квартал Сарафово също няма ток. Причина за нарушените доставки на електроенергия е падналият през изминалото денонощие снеговалеж, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с функционирането на мрежа високо напрежение, като в района на град Харманли екипите на двете дружества координират възстановителните дейности.

Целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията Електроразпределение Юг ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Без ток заради ремонти на електропроводи в общината, ето къде ще има смущения
Тагове
зимна обсатновка ток сарафово села електричество сняг
Коментари

Още от последните новини