Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села

Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села - E-Burgas.com

Към момента ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено захранване в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен, съобщават от EVN. В квартал Сарафово също няма ток. Причина за нарушените доставки на електроенергия е падналият през изминалото денонощие снеговалеж, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с функционирането на мрежа високо напрежение, като в района на град Харманли екипите на двете дружества координират възстановителните дейности.

Целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията Електроразпределение Юг ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

Свързани статии
Според шеф Манчев 30% от ресторантите у нас вече са затворили Бургаски аптеки протестират заради огромни сметки за ток АПИ: Идва лошо време, подгответе колите! Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Сериозен студ и сняг следващите дни Комитова: Крайната цена на водата се регулира от КЕВР, а токът се повиши неконтролирано Внимавайте ако пътувате, снежна покривка на някои места в страната Снегорините в Бургас заявиха готовност при снеговалежи След тока литна и водата: Цената във ВиК-Бургас скочи със 123% за година Вкартват 50 км подземни електропроводи в Бургас, ще спрат ли авариите?
Тагове
зимна обсатновка ток сарафово села електричество сняг
Коментари

Още от последните новини