Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села

Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села - E-Burgas.com

Към момента ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено захранване в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен, съобщават от EVN. В квартал Сарафово също няма ток. Причина за нарушените доставки на електроенергия е падналият през изминалото денонощие снеговалеж, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с функционирането на мрежа високо напрежение, като в района на град Харманли екипите на двете дружества координират възстановителните дейности.

Целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията Електроразпределение Юг ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

Свързани статии
Жълт код за студено време остава в сила в цялата страна Пускат поетапно автомобилите на "Тракия" в посока Бургас заради сняг АПИ: На път тръгвайте само с подготвени автомобили, жълт код в шест области утре Сняг в цялата страна, пътищата засега са проходими Община Бургас официално обяви плановете си да строи нова лодкотоянка край алеята за Сарафово Общински съветник: Половината лампи на велоалеята за Сарафово изгоряха 26 населени места продължават да са без ток Над 500 машини чистят пътищата в страната В Бургаско ще могат да си следят разхода на ток по време на празниците АПИ: Тръгвайте на път само с добре подготвени автомобили
Тагове
зимна обсатновка ток сарафово села електричество сняг
Коментари

Още от последните новини