Без автомобили в парк "Росенец" утре заради триатлона "Лъвско сърце"

Без автомобили в парк

Достъпът за автомобили до парк "Росенец" ще бъде ограничен утре. Причината е  безопасно провеждане на крос триатлон „Лъвско сърце Утопия”, включващ три дисциплини – плуване, колоездене и бягане. 

Предвидени са няколко буферни паркинга при влизането от към хижа „Странджа” и след входа откъм рибарското селище „Ченгене скеле”. Екипи на полицията и доброволци ще помагат на всички пристигащи с насоки за паркиране и алтернативни маршрути за придвижване до различните точки на парка. 

Организаторите на спортната инициатива – сдружение „Активен живот” и „Утопия форест” насърчават всички участници и посетители да се съобразяват с въведените мерки за реорганизация на движението с оглед безопасността на всички участници в събитието. 

Затварянето на основните точки ще бъде временно, като организаторите ще освободят достъпа до паркинга на плаж „Север”, познат още като „Утопия бийч” след 11.00 ч., а новото пристанище на „Ченгене скеле” след 17.00 ч. следобед. 
Организаторите се извиняват на всички граждани и гости на Южното Черноморие за причиненото неудобство, като канят всички желаещи да станат част от събитието да се придвижат до отделните локации пеша!
 

Коментари

Още от последните новини