България все още разчита да посрещне туристи от Русия, Украйна и Израел

България все още разчита да посрещне туристи от Русия, Украйна и Израел  - E-Burgas.com

Надявам се през юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната, заяви във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова, пише dnes.bg.

"Очакваме решението на Европейската комисия за пътуванията на туристите от трети страни, защото за нас са важни пазари като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус, Израел. Направили сме предложения в тази посока", посочи още Ангелкова на среща с представители на туристическия сектор и местната власт.

Министърът акцентира върху кампанията за промотиране на България като балнео- и СПА дестинация. В резултат на партньорството през септември 2019 г. страната ни бе включена в списъка от страни, в които осигурени граждани на Германия могат да ползват по линия на касите продукти от медикъл туризма.

Преди две седмици бе проведен разговор с ръководители на германските здравни каси в тази посока. Имаме огромни шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври. Ще разчитаме на активната ви позиция, за да рекламираме балнеопотенциала си, особено в условия на криза с коронавируса. Тази, а и следващите години грижата и сигурността за здравето ще са сред основните мотиви на хората да изберат дестинацията си за почивка. Затова точно сега балнео-, СПА и здравният туризмът ще са двигател за насърчаване интереса и доверието на туристите към пътуванията. Предлагаме качествен продукт,  атрактивни цени и безопасни условия за пребиваване, каза още министърът.

Вече стартираха рекламните кампании на България към основни целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския регион, Германия, Вишеградската четворка. Средствата са силно ограничени, особено в сравнение с бюджетите на други страни. Предприели сме таргетиран подход, за да имаме по-сериозно предимство, посочи Ангелкова и допълни, че България се рекламира и по водещи световни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic. Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм туристи
Коментари

Още от последните новини