Александър и Стела станаха младежки омбудсмани на Бургас

Александър и Стела станаха младежки омбудсмани на Бургас - E-Burgas.com

Вчера приключи конкурсната процедура за избор на Младежки ученически омбудсман и Зам. ученически омбудсман за община Бургас, съобщи омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев. 

Броят на кандидатите заявили участие в конкурса и тази година надмина очакванията ми.

Подадени бяха документи от 14 екипа от 7 училища на територията на Община Бургас. Всички участници се представиха достойно.

Трите двойки, които достигнаха до финал бяха: Александър Илиянов Апостолов и Стелла Диянова Славова, ученици от ППМГ „ Акад. Н. Обрешков“, с оценка от 5.99 , на второ място  се класираха Михаела Константинова Костадинова и Румяна Светославова Събкова,  отново от  ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, с оценка от 5.90 и на трето място- Симона Тонева Славкова и Божана Тонева Славкова от НУМСИ  „ Проф. Панчо Владигеров“ с оценка от 5.38. След проведеното тайно гласуване, с абсолютно мнозинство, комисията избра за младежки ученически омбудсман и негов заместник, учениците Александър Апостолов и Стелла  Славова от ППМГ „ Акад. Н. Обрешков“.

Дадохме старт на  нов младежки глас, на едно ново начало за изразяване на  младежка ученическа и гражданска позиция в Община Бургас. Нека ги подкрепим!

 

Коментари