Ако искате да плувате от острова до моста вече можете да се запишете

Ако искате да плувате от острова до моста вече можете да се запишете - E-Burgas.com

Едно от големите предизвикателства за плувците - маратонът от остров Света Анастасия до Моста, отново дава възможност ентусиастите да покажат своите възможности.

Събитието ще се проведе на 18 юли, а желаещите да се включат в него вече може да подават своите заявки за участие.

Всеки плувец, който има желание да се включи в преодоляването на разстоянието от Света Анастасия до Мостаq трябва да отговаря на условията в Наредбата за провеждането на състезанието. Ето какво предвижда тя:   

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПЛУВЕН МАРАТОН остров Св. Анастасия -                           Мостика на Приморски парк, град Бургас  18.07.2020 г.

1.       УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас навършили 16-годишна възраст, записали се в определеният срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 18 юли 2020 г. (в денят на провеждането) от 07:30 ч. до Морска гара Бургас. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единият от родителите.

2.       ВРЕМЕ И МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАРАТОНА

Състезанието ще се проведе на 18 юли 2020 г., стартът ще бъде даден от остров Света Анастасия в 09:30 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същият ден в 07:30 ч. на Морска гара гр. Бургас за регистрация, инструктаж и транспортиране до о-в Света Анастасия. Регистрацията ще приключи в 08:30 ч. на 18.07.2020 г. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието по права линия е 6400 метра.

 

3.       УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

-      Участието е индивидуално и се допускат лица навършили 16 годишна възраст.

-      Разстоянието от о-в Света Анастасия до Мостика може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ от вън.

-      Стартът ще бъде даден от о-в Св. Анастасия в 09:30 ч. участниците трябва да се наредят в една линия във водата еднакво отдалечени от брега. Предварително ще бъдат извозвани с корабче до о-в Света Анастасия. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Мостика.

-      Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

-      Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка.

-      Организаторите запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационният комитет.

-      С оглед безопасността на състезателите по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по  целия маршрут.

-      Организаторите запазват правото да внасят промени в началния час на маратона, с оглед безопасността на участниците.

4.       КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

-      Класирането е до 10-то място отделно мъже и жени.

-      Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място - 700 лв., 2 място - 500 лв., 3 място - 350 лв., 4 място - 250 лв., 5 място - 200 лв., 6 място - 150 лв., 7 място - 125 лв., 8 място - 100 лв., 9 място - 75 лв., 10 място - 50 лв.

5.       ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

-      Всеки участник трябва да представи личната си карта.

-      Декларация по образец.

-      Свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в денят на мероприятието.

6.       ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПОДАВАТ ДО 16 ЮЛИ ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ИМЕЙЛ [email protected] ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 0888 239 720

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.

7.       ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ПРОЯВАТА:

Хариета Гарибян - Плувен клуб "Метропол"- 0888 239 720

Веселина Деведжиева - Отдел "Спорт" Община Бургас - 0885 795 776

Свързани статии
Топ плувецът Цанко Цанков пред ново предизвикателство: Ще гони нов световен рекорд на Сейшелите Започва изграждането на новия пристан на острова (Снимки) И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора Гледайте на живо SHARKS Suimming Cup Burgas от "Парк Арена" (LIVE) Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия Ново осветление, видеонаблюдение и Wi-Fi на крайбрежната алея в Бургас Над 500 плувци от 30 клуба ще вземат участие в Burgas swimming open 2020 Талантлив бургазлия засне музикален клип на острова (Видео) Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки) РИОСВ изненада къмпингуващи на Змийския остров (Снимки)
Тагове
маратон плуване остров моста
Коментари

Още от последните новини