Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано!

Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано! - E-Burgas.com

Прокуратурата започна ново разследване, ще нищи казуса още от 2005 година

Свлачището на Алeпу е изринато през 2015 г То се е активирало като природно действие, но с тези мащаби е умишлено изринато. Това заяви в ефира на bTV aдвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев. Той показа и 4 сателитни снимки, на които се вижда прогресията на свлачището и обясни, че е то е пропаднало само в едната посока.

"А денивелация има и в двете, не може да се говори за естествено действие на природата", добави Бораджиев.

Върховната административна прокуратура започна проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 г община Созопол се включва в дружество "Алепу вилидж", като апортира в капитала му 29 декара "изоставени ниви" на брега на морето.

„Пред този имот няма бряг, има друг, който е общински, как е станала общинската улица частна, това трябва да питаме хората в Созопол. Това с брегоукрепването е последната „плюнка” в лицето на гражданите, които ги е грижа за българския бряг", смята още адвокат Бораджиев.

 

Свързани статии
Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието Нови нарушения в разрешението за строеж на „Алепу“ Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Собствениците на незаконни постройки по морето ще имат 14-дневен срок за доброволно премахване Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Протестиращи отидоха на плаж пред "подпорната стена" на Алепу Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу Съдът отложи делото за строежа на Алепу Съдът в Бургас решава за строителството на Алепу
Тагове
алепу строеж скандал
Коментари

Още от последните новини