Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано!

Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано! - E-Burgas.com

Прокуратурата започна ново разследване, ще нищи казуса още от 2005 година

Свлачището на Алeпу е изринато през 2015 г То се е активирало като природно действие, но с тези мащаби е умишлено изринато. Това заяви в ефира на bTV aдвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев. Той показа и 4 сателитни снимки, на които се вижда прогресията на свлачището и обясни, че е то е пропаднало само в едната посока.

"А денивелация има и в двете, не може да се говори за естествено действие на природата", добави Бораджиев.

Върховната административна прокуратура започна проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 г община Созопол се включва в дружество "Алепу вилидж", като апортира в капитала му 29 декара "изоставени ниви" на брега на морето.

„Пред този имот няма бряг, има друг, който е общински, как е станала общинската улица частна, това трябва да питаме хората в Созопол. Това с брегоукрепването е последната „плюнка” в лицето на гражданите, които ги е грижа за българския бряг", смята още адвокат Бораджиев.

 

Свързани статии
Прокуратурата пак отива на Алепу Румен Радев: Охранителите на "Росенец" са служители на НСО Димитър Стоянов: Сараят на Доган е построен с кредит от КТБ на терен на "Лукойл" Ревизоро: За първи път от 20 години най-малко се строи по Черноморието Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки) Румен Драганов: Строежът на Алепу вреди на имиджа на туризма у нас От Асоциация "Българско Черноморие" отговориха за нападките на Алепу: Не е вярно, че има завишени параметри! Бургас се вдига на протест "Море без бетон" в защита на Алепу и другите български плажове Мъжът на Захариева призна: Над "противосвлачищно съоръжение" в Алепу ще се строят сгради Ексобластен на Бургас: Предлагаха по 5 хил.евро на съветници, за да се продаде земята на Алепу
Тагове
алепу строеж скандал
Коментари

Още от последните новини