Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано!

Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано! - E-Burgas.com

Прокуратурата започна ново разследване, ще нищи казуса още от 2005 година

Свлачището на Алeпу е изринато през 2015 г То се е активирало като природно действие, но с тези мащаби е умишлено изринато. Това заяви в ефира на bTV aдвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев. Той показа и 4 сателитни снимки, на които се вижда прогресията на свлачището и обясни, че е то е пропаднало само в едната посока.

"А денивелация има и в двете, не може да се говори за естествено действие на природата", добави Бораджиев.

Върховната административна прокуратура започна проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 г община Созопол се включва в дружество "Алепу вилидж", като апортира в капитала му 29 декара "изоставени ниви" на брега на морето.

„Пред този имот няма бряг, има друг, който е общински, как е станала общинската улица частна, това трябва да питаме хората в Созопол. Това с брегоукрепването е последната „плюнка” в лицето на гражданите, които ги е грижа за българския бряг", смята още адвокат Бораджиев.

 

Свързани статии
Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Стойко Танков върна за ново разглеждане скандално гласуване на Общинския съвет Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Скандал в Съдиево завърши с нож в корема и арести Спират строежа на хотел над "Бутамята" Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно
Тагове
алепу строеж скандал
Коментари

Още от последните новини