55 пилоти ще мерят сили на „Писта Бургас“

55 пилоти ще мерят сили на „Писта Бургас“  - E-Burgas.com

55 пилоти ще мерят сили на днешния старт на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. “Писта Бургас” трябваше да се състои на 4ти април, но беше отложена за 8-9 май, поради провеждането на парламентарните избори.

Състезанието край бургаското езеро ще бъде първи кръг от шампионата за тази година.

За четвърти пореден сезон в шампионата ще се включи и пилотът на пловдивския клуб “КА-2 Рейсинг Тийм” Камен Василев. През миналата година, Василев взе участие във всички 4 проведени кръга. Най-доброто си постижение той записа на “Писта София”, където успя да се качи на подиума. Основен партньор на пилота от пазарджик ще бъде “Строймонтаж ЕООД”, която се занимава с проектиране, строителство, доставка и монтаж на оборудване, производство на нестандартни метални конструкции и съоръжения. Пълен инженеринг на обекти “до ключ” в областта на промишленото строителство, енергийното строителство, инженерната инфраструктура, петролната и химическата промишленост.  

“Готов съм за старта на сезона”, сподели Василев. “Преди началото на сезона наблегнах повече на физическата подготовка. Направихме и няколко теста преди първото състезание и чакаме старта в събота”, добави той.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм”, който завоюва титлата при тимовете през миналата година ще бъде представен от шестима пилоти в бургаското състезание. В серия “Спорт” отборът ще бъде представен от Александър Димитров (Honda Civic), серия “Туринг” - петкратният шампион Иван Влъчков (Honda Civic), победителят на “Писта София” през 2020 - Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас “Макси” - Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия “Макси”, след две спечелени титли в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще стартира в събота от 13:00ч с квалификациите за място, а състезанията в неделя започват от 10:00ч.   

Свързани статии
Министър Комитова отговори на "Автомагистрали": Раздали сте 1,8 млрд. лв. на избрани фирми Турски пилот пострада тежко на Рали Сливен Ина Мархолева е новата Кралица на Бургас (Снимки) Изявен спортист, седемкратен шампион на България по джудо ще избира новата Кралица на Бургас Първата Мис Бургас заема мястото на водещ в конкурса Кралица на Бургас Дванадесет красавици ще се борят за титлата Кралица на Бургас 6-кратен шампион на полпозишън в Бургас Банята на Сюлейман Великолепни привлече Кралица на Бургас за новата фотосесия на конкурса Бургас търси новата си Кралица Състезател загина по време на рали край Благоевград
Тагове
рали писта бургас автомобилизъм
Коментари

Още от последните новини