150 бъдещи лекари и медици влязоха в за първи път в университет „Проф. д-р Асен Златаров“

150 бъдещи лекари и медици влязоха в за първи път в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - E-Burgas.com

Академичната година за първокурсниците, които ще бъдат новите лекари, медицински сестри, лекарски асистенти, акушерки и рехабилитатори започна в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. 

Приетите студенти тази година са 150, като сред тях вече има и бакалаври със специалност Здравен мениджмънт. 

Ректорът проф. Магдалена Миткова поздрави за избора четвъртия випуск бъдещи лекари и им обясни, че модерната база за обучение е създадена специално за тях. Обърна внимание на факта, че голяма част от учебниците вече са на електронен носител, а много от преподавателите са практикуващи лекари. 

Деканът на Медицинския факултет проф. Христо Бозов поздрави новите студенти за издържаните трудни приемни изпити. Пожела им да учат за знания, защото в бъдеще всеки пациент ще им довери най-ценното си нещо – здравето. 

„Вашите преподаватели ще ви научат да мислите клинично, защото лечението за всеки пациент е индивидуално“, каза проф. Бозов. 

Учебната година започна и за Факултета по обществено здраве и здравни грижи, и за Медицинския колеж към университета. 

Към бъдещите им студенти проф. Магдалена Миткова се обърна с думите: „Тези професии са свързани освен със знания и със състрадание. Затова пожелавам да бъдете и много милосърдни“. 

Водещ на церемонията по откриването на годината беше ръководителят на Катедра „Здравни грижи“ доц. Галина Терзиева. Едно от посланията й към студентите беше с общи усилия да направят така, че тези професии да останат хуманни. 

Зам.-деканът проф. Евдокия Сотирова разказа за базата за обучение, която е най-добрата в България. „Нашето желание е да останете да живеете и да се развивате професионално тук“, каза проф. Сотирова. 

За да посрещне студентите в Медицинския колеж беше и неговия директор доц. Антоанета Грозева. 

За старта на новата учебна година гости в Аулата на Медицинския корпус бяха зам.-областният управител Мария Ценова, директори на големите лечебни заведения в Бургас, представители на съсловни организации и др.
 

Коментари

Още от последните новини