13 плажа край Бургас ще останат неохраняеми това лято

13 плажа край Бургас ще останат неохраняеми това лято  - E-Burgas.com

Общинската комисия по водно спасяване извършва проверка на всички открити и закрити водни площи, намиращи се на територията на Община Бургас. Това съобщи председателт на комисията д-р Андрей Найденов пред радио "Фокус". 

Общо 13 плажа край Бургас ще останат неохраняеми през тази година.

„Обходихме неохраняемите плажове, в момента там има поставени предупредителни знаци „Къпането забранено“ и „Плажът е неохраняем“. Утре завършват проверките по язовирите, намиращи се на територията на общината, където също се поставят необходимите предупредителни табели“, добави д-р Найденов.

Законът за устройство на Черноморското крайбрежие сочи, че основни дейности по плажовете са „водно спасяване“, „медицинско осигуряване“ и „поддържане на плажната ивица“, затова според него те трябва да бъдат под контрола на Министерството на здравеопазването.

„За съжаление, все още съществуват такива неуредици. Единственото задължение е на плажовете да се създаде безметежно лято и да няма загинали хора“, допълни още д-р Найденов. Според него липса на спасители все още има, затова трябва да се помисли и за подобрение в тази насока.

Коментари

Още от последните новини