Здравният министър: Лъжа е, че отново ще въвеждаме КПП-та

Здравният министър: Лъжа е, че отново ще въвеждаме КПП-та - E-Burgas.com
БГНЕС

Няма да има КПП-та по градовете или на граничните пунктове заради епидемията от Covid-19, увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където беше на посещение на болницата в града, съобщи БНР.

Изявлението му е по повод публикации в интернет, че отново предстоят крайни ограничителни мерки срещу разпространението на коронавирус.

Министър Ангелов не скри раздразнението си по повод такива коментари по сайтове и медии:

"Това е една грозна лъжа. Когато пътувах насам, мой приятел, който е хирург в болница в страната - да не конкретизирам, ми изпрати един такъв сайт. Снощи ми изпратиха още един такъв сайт. Искам да ви кажа, че ние следим изключително загрижено всички цифри. Те са общодостъпни. Вие ги виждате в информационна портал. Цифрите на Европейския център за контрол на заболяванията също са видими. Тоест нашите решения са мотивирани на базата на общодостъпни данни. Нямаме никакво намерение никога, никъде да затваряме никакви държави, никакви градове, никакви КПП-та. Не вярвайте на тези грозни лъжи“, каза той и посочи:

“Критична точка в момента е Добрич, където имаме проблем по отношение на разделението на потоците. В Добрич имаме проблеми с обезпечаването с достатъчен брой инфекционисти".

Болницата в Кюстендил е обезпечена напълно, за да поема пациенти с коронавирус. Разполага с 46 легла и с необходимия персонрал.

В момента четирима се лекуват в Covid-отделението на болницата. Един от тях е лекар в Спешния център.

Свързани статии
Съдилищата в страната издали 650 присъди за нарушени карантини Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър Нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов: Медиците на първа линия имат нужда от помощ! Митничари сгащиха контрабандни анаболи, стероиди и секс стимуланти в кутии за баклава на ГКПП "Лесово" Данаил Кирилов подаде оставка, коалицията ще я разгледа Кой е спряганият за нов министър на икономиката Ето кой е номинираният за здравен министър Приемат оставките на Маринов, Горанов, Караниколов и Ангелкова
Тагове
министър заповед лъжа кпп
Коментари

Още от последните новини