Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени

Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени  - E-Burgas.com

Започнаха проверките за незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. След редица подадени сигнали, полицията и общинската администрация на Бяла провериха плажа Карадере. Съставени са актове на част от нарушителите. Забраната за палатки и каравани, извън определените за това места, влезе в сила след промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година.

Карадере е едно от малкото места по българското Черноморие, останали незастроени. Мястото е труднодостъпно и е предпочитано от любителите на дивото къмпингуване. Мария Лалева е от София, но всяко лято почива тук на палатка.

"Хората искат да къмпингуват по този начин! Виждате и зад мен! Въпросът е да бъде направено, както трябва с регламент!", заяви Мария Лалева пред БНТ.

Почиващите тук не се притесняват от санкции. Убедени са, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието. А на Карадере няма сметоизвозване, ток и вода. Това лято почиващи са донесли химическа тоалетна.

"За да може да бъде наистина санитарно, хигиенно и правилно както трябва! Има много хора, които просто го правят и дори в гората, знаем го! Проблем е! Ние обаче правим почистване всяка година и всяка година Карадере на следващия сезон е абсолютно чисто!", казва Мария Лалева.

От Община Бяла заявиха, че плажът не може да се ползва за къмпингуване, защото терените зад него са частна собственост.

Свързани статии
Бургас се включва в борбата срещу пластмасата в Черно море Международен ден на жената – къде да празнуваме? Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Как да планираме сватба за един месец Ловци алармират: Тровят диви животни и ловни кучета край Черноморец Пореден плаж на юг си търси стопанин Възстановиха движението на пътя Ахтопол - Синеморец Оставиха в ареста плажен крадец, тормозил Приморско цял месец Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Гърци и българи изследват и картографират дъното около Несебър
Тагове
диво къмпингуване глоби палатки море плаж
Коментари

Още от последните новини