Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени

Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени  - E-Burgas.com

Започнаха проверките за незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. След редица подадени сигнали, полицията и общинската администрация на Бяла провериха плажа Карадере. Съставени са актове на част от нарушителите. Забраната за палатки и каравани, извън определените за това места, влезе в сила след промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година.

Карадере е едно от малкото места по българското Черноморие, останали незастроени. Мястото е труднодостъпно и е предпочитано от любителите на дивото къмпингуване. Мария Лалева е от София, но всяко лято почива тук на палатка.

"Хората искат да къмпингуват по този начин! Виждате и зад мен! Въпросът е да бъде направено, както трябва с регламент!", заяви Мария Лалева пред БНТ.

Почиващите тук не се притесняват от санкции. Убедени са, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието. А на Карадере няма сметоизвозване, ток и вода. Това лято почиващи са донесли химическа тоалетна.

"За да може да бъде наистина санитарно, хигиенно и правилно както трябва! Има много хора, които просто го правят и дори в гората, знаем го! Проблем е! Ние обаче правим почистване всяка година и всяка година Карадере на следващия сезон е абсолютно чисто!", казва Мария Лалева.

От Община Бяла заявиха, че плажът не може да се ползва за къмпингуване, защото терените зад него са частна собственост.

Свързани статии
Прокуратурата пак отива на Алепу Нови три плажа по Южното Черноморие вече са с концесионер На север: До 3 бона глоба ако паркираш на плажа Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки) Бургас скача да брани природата с нов протест Вода и банани за българите, чакащи на границата с Гърция (Снимки) България на съд в ЕС заради погазване на директивата за морската среда КЗП с важен съвет към мераклиите да почиват в Гърция Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда Руските туроператори отменят почивките за юли
Тагове
диво къмпингуване глоби палатки море плаж
Коментари

Още от последните новини