Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки)

Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) - E-Burgas.com

Ремонтът ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и по-добри условия за децата

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1985 година. Преди няколко години Община Бургас изгради съвсем нов корпус към детската градина, а след това смени старата и амортизирана дограма с нова на стария й корпус и остарялото отопление със съвременна отоплителна инсталация на пелети.

Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност като полагане на хидроизолация на покрива и саниране и топлоизолация на фасадата на сградата.

Детската градина в квартал Сарафово разполага с 4 градински групи или общо 112 деца, които още от този септември ще могат да се обучават в много по-добри и приятни условия.

Галерия
Свързани статии
Санират нови две социални сгради в Поморие В Айтос готвят проект за строеж на нова детска градина Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+ Започна укрепването на конструкцията на Трета поликлиника Отпускат нови средства за саниране на сгради в Поморие Потенциален убиец броди из Сарафово – шофира с 2,74 промила Осем години след атентата на летище Бургас - дело с 80 тома, 170 свидетели и 100 експертизи Ето как ще изглежда УМБАЛ-Бургас след три месеца Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Бургаска детска градина с поредна интересна и нестандартна инициатива: Усмихна 16 дръвчета (Снимки)
Тагове
сарафово саниране детска градина
Коментари

Още от последните новини