Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки)

Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) - E-Burgas.com

Ремонтът ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и по-добри условия за децата

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1985 година. Преди няколко години Община Бургас изгради съвсем нов корпус към детската градина, а след това смени старата и амортизирана дограма с нова на стария й корпус и остарялото отопление със съвременна отоплителна инсталация на пелети.

Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност като полагане на хидроизолация на покрива и саниране и топлоизолация на фасадата на сградата.

Детската градина в квартал Сарафово разполага с 4 градински групи или общо 112 деца, които още от този септември ще могат да се обучават в много по-добри и приятни условия.

Галерия
Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата Строители: С тези цени за саниране качеството ще е ниско От средата на ноември може да кандидатствате за саниране Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември Бургаска детска градина вече си има площадка по безопасност на движението (Снимки) 93% от жилищните сгради у нас се нуждаят от саниране През ноември стартира новата програма за саниране Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие
Тагове
сарафово саниране детска градина
Коментари