Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки)

Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) - E-Burgas.com

Ремонтът ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и по-добри условия за децата

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1985 година. Преди няколко години Община Бургас изгради съвсем нов корпус към детската градина, а след това смени старата и амортизирана дограма с нова на стария й корпус и остарялото отопление със съвременна отоплителна инсталация на пелети.

Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност като полагане на хидроизолация на покрива и саниране и топлоизолация на фасадата на сградата.

Детската градина в квартал Сарафово разполага с 4 градински групи или общо 112 деца, които още от този септември ще могат да се обучават в много по-добри и приятни условия.

Галерия
Свързани статии
Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки) Приключи обновяването на десет стари сгради в Бургас по ОПРР Поморие въвежда иновативна методика в детска градина Бургас ще има детска ясла, отоплявана с геотермална енергия Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово Детска градина в Поморие спечели проект за геотермална енергия Важно за родителите: От 1 март може да се запознаете с електронната система за прием в ясла и детска градина Енергиен офис ще помага на бургазлии да кандидатсват по енергийни програми Бургаска ясла ще се отоплява с геотермална енергия Поморие спечели проект за саниране на детска градина
Тагове
сарафово саниране детска градина
Коментари

Още от последните новини