Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки)

Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) - E-Burgas.com

Ремонтът ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и по-добри условия за децата

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1985 година. Преди няколко години Община Бургас изгради съвсем нов корпус към детската градина, а след това смени старата и амортизирана дограма с нова на стария й корпус и остарялото отопление със съвременна отоплителна инсталация на пелети.

Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност като полагане на хидроизолация на покрива и саниране и топлоизолация на фасадата на сградата.

Детската градина в квартал Сарафово разполага с 4 градински групи или общо 112 деца, които още от този септември ще могат да се обучават в много по-добри и приятни условия.

Галерия
Свързани статии
Ето как ще изглежда УМБАЛ-Бургас след три месеца Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Бургаска детска градина с поредна интересна и нестандартна инициатива: Усмихна 16 дръвчета (Снимки) Задава ли се вторият етап в санирането? Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово Ново съоръжение ще пази Сарафово от наводнения Служителите в детските градини в Несебър си направиха тестове за коронавирус Майка със сигнал до бургаския омбудсман: Таксите в детските градини са непосилни Авиомузеят в Бургас отново заработи за посетители Италианско осветление заработи на велоалеята за Сарафово (Снимки)
Тагове
сарафово саниране детска градина
Коментари

Още от последните новини