Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки)

Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) - E-Burgas.com

Ремонтът ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и по-добри условия за децата

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1985 година. Преди няколко години Община Бургас изгради съвсем нов корпус към детската градина, а след това смени старата и амортизирана дограма с нова на стария й корпус и остарялото отопление със съвременна отоплителна инсталация на пелети.

Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност като полагане на хидроизолация на покрива и саниране и топлоизолация на фасадата на сградата.

Детската градина в квартал Сарафово разполага с 4 градински групи или общо 112 деца, които още от този септември ще могат да се обучават в много по-добри и приятни условия.

Галерия
Свързани статии
Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия Нова детска забавачка за децата в созополското село Равадиново Хванаха 19-годишно момиче да шофира дрогирано в Сарафово Родители от Сарафово: Децата ни се страхуват да се прибират от училище заради неосветени улици! Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии Бургас лидер в програмата за енергийна ефективност, редом е до Валядолид и Газа Исторически момент за бургаската пожарна: Ето в какво ще се превърне до пролетта (Снимки) Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Санират още 11 блока в Бургас Санират нови две социални сгради в Поморие
Тагове
сарафово саниране детска градина
Коментари

Още от последните новини